Portské víno Burmester Tawny
Kód: 0101004Detailní popis produktu
Potěšení pro všední dny
Klasické Tawny, ve kterém Tě zaujme souhra příjemných kyselinek a nevtíravého zbytkového cukru.
VinifikaceVinobraní začíná ve vinařské oblasti Douro většinou v druhé polovině srpna. Hrozny jsou ručně sbírány během srpna a září. Po převezení do vinařství jsou odstopkovány a pečlivě rozdrceny bez narušení jader. Jakmile jsou odstopkovány a jemně rozdrceny, macerují se tak, aby se ze slupek extrahovala jejich sytá barva, třísloviny a aroma. Macerací se do rmutu promítá barva slupek, třísloviny a vůně. Během fermentace je rmut umístěn v nerezových nádobách při kontrolované teplotě 28 - 30 °C. V momentě, kdy je dosaženo správného stupně sladkosti a teploty (Baumé čísla), se přidává 77% vinná pálenka. Kvašení (fermentace) se tak zastaví a vzniká základ fortifikovaného vína. Portské víno Burmester Tawny se vyrábí smíchání vín několika ročníků různého stupně zrání. Po dobu minimálně 3 let ležela vína částečně v nerezových tancích a po většinu času v dubových sudech. Výsledkem je bohaté a aromatické víno s dokonalou vyvážeností mezi kyselinami a zbytkovým cukrem. |
#TABLE_PARAMETERS# |
![]() |
Charakterové vlastnostiBarvaZráním a současnou oxidací v dubových sudech se jeho barva mění z rudé na červeně-oranžovou až zářivě zlatohnědou VůněV nose ucítíš vůni vanilky a sušeného ovoce ChuťSoustřeď se na sušené švestky a meruňky, karamel, meloun, fíky. V chuti je nádherně svěží s výrazným ovocným charakterem. Sametové, kulaté a pozoruhodně poutavé. |
Servírování a párování s delikatesamiServírováníBurmester Tawny si nejlépe vychutnáš při teplotě mezi 14 a 16 ºC, v letních měsících i kolem 10 °C. Při teplotách nad 18 °C má tendenci z vína vystupovat alkohol, což zážitek z něj snižuje. SkladováníVíno skladuj v chladu a suchu, chráněné před slunečním světlem a kolísáním teplot. Láhev nech ve svislé poloze - postupem času se na jejím dně může vytvořit sediment, který však není na závadu. Po otevření láhve je doporučeno víno spotřebovat do 2 - 4 měsíců, při skladování v chladničce či vinotéce. Párování s delikatesamiIdeální jako aperitiv. Podává se dobře vychlazené se sušeným ovocem. Skvěle se hodí k dezertům, které obsahují karamel, kávu, meruňky a sušené ovoce. Vyzkoušej jej s karamelizovanými vlašskými ořechy, tiramisu, lískooříškovým koláčem s pusinkami a jemnými sýry (jako je např. Brie). Více o servírování portského Více o párování portského |
![]() |
![]() |
Naše hodnocení
Vašek Štefan, specialista oporto.cz |
O značce BurmesterPočátky historie vinařského domu Burmester sahají do roku 1730, kdy v Londýně Henry Burmester, původem Němec, a John Nash založili obchodní společnost, kde bylo hlavní komoditou obilí. V roce 1999 koupil Burmester producent korku Amorim, který značku prodal skupině Sogevinus (vlastníci Cálem, Kopke, Barros a další). Více o značce |
![]() |
![]() |
Vinařská oblast DouroJe jedním z nejstarších a zároveň nejkrásnějších vinařských regionů na světě. Již roku 1756 se stala vyhlášenou vinařskou oblastí DOC. Historie výroby portského vína však sahá až do 17. století. Zdejší specifické klimatické podmínky umožňují dosahovat místním vínům té nejlepší kvality. Více o lokalitě |
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Portské víno Tawny |
|---|---|
| Objem láhve: | 0,75 l |
| Obsah alkoholu: | 19,5 % |
| Obsah kyselin: | 3,6 g/l |
| Objem zbytkového cukru: | 103 g/l |
| PH: | 3,63 |
| Odrůdy: | Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca |
| Uzávěr: | T-cork |
| Winemaker: | Carlos Alves |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
| Výrobní společnost : | Kopke Group Fine Wines, SA |
|---|---|
| Adresa : | Avenida Diogo Leite 344 4400-111 Vila Nova de Gaia, Portugal |
| E-mail : | customer.service@kopkegroup.com |




