Portské víno Burmester Ruby

Portské víno pro vyznavače ovocitých chutí. Vhodné pro každou příležitost.

Momentálně nedostupné
Kód: 02003
Značka: Burmester
395 Kč –13 % 344 Kč / ks
Kategorie: Portské víno White, Ruby a Tawny
Objem láhve: 750 ml
Obsah alkoholu: 19,5 %
Portske vino Burmester Ruby 750 ml
395 Kč –13 %

Vychutnejte si jej

Silné a elegantní portské víno s rubínově červenou barvou. Jeho výjimečně svěží a ovocná vůně se přenese na patro v dlouhotrvajícím závěru.

Jak vzniklo

Portské víno Burmester Ruby zrálo 3 roky ve velkých nerezových tancích bez přístupu vzduchu.

Teplota při servírování

16 - 18 °C

Párování s pochutinami

Hodí se k dezertu s jahodovou pěnou, malinovému koláči nebo sýru Camembert s brusinkami a rozmarýnem. Rádi kombinujete chutě? Přečtěte si článek, s čím chutná portské.

O vinařství Burmester

Název Burmester je ikonou v portském víně již od roku 1750. V té době již dva londýňané Henry Burmester a John Nash měli za sebou rozjezd firmy Burmester & Nash, jež na trh dodávala výrobky z obilí. Rozšířením o dovoz portského vína se navždy stali světoznámími.

Portská vína Burmester se vyrábí z vinné révy vinice Quinta do Arnozelo unikátně situované v podoblasti Douro Superior na levém břehu řeky. Kromě příznivé geografické polohy má ideální mikroklima, které přispívá k vynikající kvalitě hroznů. Vinice se vysazují na jemnozrnných půdách s dobrou retencí tepla. Severovýchodně orientované vinice se nacházejí na typických kamenných terasách v nadmořské výšce 400 - 600 metrů.

V současnosti je Burmester součástí seskupení Sogevinus SGPS, S. A. Group, společně se značkami Barros, Kopke a Cálem.

Delší počtení o této slavné značce portského vína najdete v článcích
Mistři portského – Burmester a jeho historie
a v pokračování Mistři portského – Burmester – Vína z Douro Superior.

Nebo koukněte na video: 

Oblast údolí řeky Douro

Je jedním z nejstarších a zároveň nejkrásnějších vinařských regionů na světě. Již roku 1756 se stala vyhlášenou vinařskou oblastí DOC. Historie výroby portského vína však sahá až do 17. století. Specifické klimatické podmínky umožňují dosahovat zdejším vínům té nejlepší kvality.